Kuk Sool Won Rotterdam 2017 ©

Rotterdam 010

De traditionele Koreaanse Krijgskunsten

De grootmeester, Kuk Sa Nim, In Hyuk Suh - 10de dahn

KUK SA NIM, DE GROOTMEESTER

In Hyuk Suh is de grondlegger, grootmeester en voorzitter van de World Kuk Sool Association. Hij bestudeerde meer dan 50 jaar de krijgskunsten, nadat hij zijn eerste lessen had gekregen van zijn grootvader, Myung Deuk Suh, hoofdinstructeur aan het Koreaanse koninklijk hof. Na de dood van zijn grootvader, reisde hij constant door het Verre Oosten op zoek naar bruikbare technieken, die hij dan bestudeerde.

 

De kennis, die hij had verkregen van zijn grootvader, en later van andere meesters, stelde hem in staat Kuk Sool Won™ te vestigen. Zijn organisatie telt reeds 1.3 miljoen leden met meer dan 800 scholen over de hele wereld. En alhoewel hij in elk aspect van de krijgskunst deskundig is, staat Kuk Sa Nim vooral bekend om zijn uitvoering van drukpunt- en gewrichttechnieken.

 

Er zijn meer dan 300 artikelen verschenen over Kuk Sool Won™, in bekende Martial Arts tijdschriften, waarvan er meer dan 60 op de voorpagina werden aangekondigd. Deze tijdschriften verschenen in de VS, Engeland, Spanje, Iran, Duitsland, Mexico en Venezuela.

 

Over de hierna volgende staat van dienst zegt Kuk Sa Nim dat deze heeft kunnen ontstaan dankzij de inspanningen van de organisatie in haar geheel. Alle eer komt dan ook niet uitsluitend toe aan Kuk Sa Nim, maar ook aan alle Kuk Sool Won™ beoefenaars. Daarom heeft Kuk Sa Nim voorin in de Kuk Sool Won™ tekstboeken, die hij als hulpmiddel schreef om de unieke en uitgebreide technieken van deze krijgskunst te kunnen begrijpen en aan te leren, o.a. het volgende laten opnemen(vrij vertaald):

 

“Elke onderscheiding of eer, die aan mij of een van de leden van de organisatie wordt gegeven is een verdienste voor de organisatie in haar geheel en voor al haar individuele leden, die deze enorme groei tot stand hebben laten komen.”